Intro

Een lied werd een verhaal. Het verhaal werd vervolgens een lied. Dat lied werd weer een verhaal op zich. Dat laatste verhaal ga ik nu vertellen in de vorm van het lied.

Het verhaal ‘De Stroom’ wordt een wat langer verhaal. Toch bestaat het eigenlijk maar uit vijf hoofdstukken. Hierbij volg ik de basisvorm van een liedje. Couplet, refrein, couplet, couplet, refrein. Ik geef direct toe dat dit intro al meteen een uitbreiding is van het verhaal. Zo zouden er zomaar ook een brug en een outro toegevoegd kunnen worden. Dat zijn zaken die ik nog niet weet, want het verhaal is pas halverwege. De komende weken wordt ook voor mij duidelijk hoe het lied gaat klinken. Nee, hoe het klinkt dat weet ik al. Op een zachte ronde toon verhaalt het een periode uit een gewoon, maar ook bijzonder mensenleven. Het lied zal echter nog wel zijn vorm moeten vinden. Ik ga op zoek.

.

Water | Zwemmen | Hemel | Zee

3 comments on “De Stroom -0- Een Lied

Reageer