De vierde dagetappe zit er ook weer op. Vanochtend vertrokken uit Grimbergen, wandelend langs de laatste landerijen waarna we langzaam aan weer werden opgeslokt door de grote stad. We passeerden eerst de grote wegen, dan een groot park waarin het Atomium ver boven de bomen uitsteekt en vervolgens een Koninklijk paleis. Dan volgden de verpauperde stadsbuurten waarna de overgang naar de betonnen en glazen kantoorcomplexen groot was. Gelukkig ook langs de botanische tuinen en veel klassieke huizen en grote kerken. Eenmaal in ons hotel aangekomen stopten we alle wandelkleding en schoenen als niet meer van toepassing zijnde ballast in onze rugzak, hebben we ons schoonste vuile blouse aangetrokken en zijn we lekker de stad ingegaan.

Wat terrasjes, versnaperingen en drankjes verder zaten we op een rooftop loungebar over de stad uit te kijken. Achter de horizon in het noorden lag ons vertrekpunt Antwerpen en zelfs nog verder naar het noorden de stad Amsterdam waar we een paar jaar geleden deze wandeling zijn gestart. Wanneer we onze blik weer op het zuiden richten weten we nog niet maar daar ligt nog een vervolg in het verschiet.

De basiliek van Grimbergen
Zomerse kleuren
Korenbloemen en klaprozen
Velden vol aardappelen
En dan de stadsgrens
Alsof er een ruimteschip is geland
Yvonne met zes gladde bolletjes
Leuke street-art
Er waren meer wandelaars onderweg
De museumbuurt
Een bladerdak
Lekker shoppen in Brussel
Terugblik naar het noorden

4 comments on “Welkom in Brussel

 1. Leuk om je ( jullie) verhalen te lezen.
  Fijn te lezen dat er toch een vervolg komt.
  Succes met jullie wandel avontuur, kan niet wacht tot op de volgende verhalen.

  Groetjes Ton (Thor)

 2. Weer een stuk naar het einddoel achter de rug of eigenlijk onder de zolen door gegaan.Poosje wat anders en dan gááááááne jullie weer.Blijf ik zeker volgen. Tot dan Groeten van Ma Harmans

 3. Wat een stad met veel kunst om te bewonderen..heel bijzonder
  En laat dat shoppen maar aan Yvon over..tig paar wandelschoenen erbij ;))

  1. Weer mooie etappes gelopen. Zowel stad als platteland. En leuk om nog even in stadse kleding op stap te gaan. Graag tot de volgende keer want het blijft leuk om jullie mooie foto’s en verhalen te zien en lezen.
   Op naar Paris!

Reageer