Wat vonden we die tijdmachine toch een mooie uitvinding. Maar ja, revoluties wennen zo snel. Eerst hadden we bijvoorbeeld geen vuur, slaat de bliksem in, konden we opeens lekker een mammoet aan het spit braden. Ooit hadden we geen wiel, nu zien we op zondagmiddag Max Verstappen met 340 km/u voorbij komen. En het duurde even voordat we een vliegtuig in elkaar hadden geknutseld, nu duurt het lang voor we weer eens kunnen instappen op weg naar verre oorden. En toen was daar opeens de tijdmachine. We hebben geen wiel of vliegtuig meer nodig om ergens te komen. Nee, gewoon heerlijk in je verbeelding terug naar een tijd waarin je zorgeloos een dag uit het verleden kon herbeleven. Ik heb gehoord dat er mensen zijn die daar hele blogs mee volschrijven, tsss.

Maar nu is er dan een geheel vernieuwde, binnenstebuiten gekeerde upgrade van dat hele tijdreismechanisme. Ik heb er al patent op aangevraagd dus de Bill Gajes, Jeff Pesos en Elon Muskusratjes van deze tijd kunnen hun zuurverdiende dollartjes wel voorzichtigjes aan gaan herverdelen. Ik heb namelijk met een door mij ontwikkelde add-on (soort software uitbreiding) de mogelijkheid geschapen om op trefwoord het verleden te rangschikken. Je voert dus in plaats van een datum gewoon een begrip in waar je in het verleden mee bent geconfronteerd. Geweldig toch! Ik vermoed dat het nu nog wat overbodig of gekunsteld overkomt maar dat dacht men in het begin ook van bijvoorbeeld Facebook. Terwijl dat nu de eerste levensbehoefte is van zo’n kleine 2 miljard mensen. Om het ook zo ver te laten komen lijkt het me beter om even een goed voorbeeld te geven. Let op het trefwoord en welke resultaten dat heeft opgeleverd:

Portugal 1986 – Port proeven in de kelders van Sandeman
Frankrijk 2002 – Wij moesten op onze beurt wachten
Istrië 2006 – Moeder keurt de wijn …..
….. en vader sjouwt de aankopen
Frankrijk 2009 – De man die ons kano’s verhuurde liet ons ook zijn eigen gemaakte wijn proeven. Jaren later zouden we nog eens bij hem komen kanovaren (èn wijn proeven) maar daarover later meer
Frankrijk 2009 – Jelle is nu sterk genoeg om de aankopen te sjouwen
Limburg 2012 – Met de hele familie naar een proeverij
Spanje 2016 – Onderweg naar Santiago is er een bodega die speciaal voor de pelgrims een wijntap heeft
Frankrijk 2017 – Zjoo, en nju zijnn wij aan de bjeurd, Hik!

De nieuwe zoekfunctie werkt nog niet optimaal want behalve de herinneringen aan wijnproeverijen, in een proeflokaal, waren er ook resultaten die meer te maken hadden met het proeven van wijn, in restaurants, cafe’s, drinklokalen, vliegtuigstoelen, parken, tuinen, feestjes, verjaardagen, genietavonden, pluk-de-dag momenten, familie uitjes, laissez faire stemmingen, felicitatie gelegenheden, weekend-voor-de-deur situaties, jaarwisselingen, ik-verdrink-mijn-verdriet depressies en vooral de “Leve de Liefde” uitbarstingen. Dus hieronder een kleine selectie van alle genoten toosts:

Proost, santé, skål, salud, felicidades, na zdraví, tsjoch, cheers, zum wohl, kippig, živeli, serefe, viva, l’chaim, etcetera, etcetera …..

2 comments on “Tijdmachine 2.0

  1. Jaaa M.De Penno waar je mee omgaat wordt je mee besmet…aan alle foto’s te zien is het toch de schoonfamilie waardoor je aan de drank ben geraakt..Wel een lekker trefwoord,,wijnproeverij’’ ….proost op jullie gezondheid X

  2. Lekker woord Je krijgt er alleen zo’n dorst van .Straks een lekker rood wijntje .;t Is toch Zaterdagavond. Daag Groeten van Ma Harmans

Reageer