We zijn onderweg in Amerika. Na een week San Francisco rijden we met de huurauto via een aantal Nationale parken naar Las Vegas waar we weer op het vliegtuig naar huis zullen stappen. In die eerste week hebben we op een dag het pretpark Six Flags Marine World bezocht. Naast de dolfijnenshows en de achtbanen zijn daar ook veel speeltenten met allerlei behendigheidsspelletjes. Zo is er een groot vierkant vlak volgezet met lege groene limonadeflessen. Er om heen staat dan een balie vanwaar je plastic ringen van een paar centimeter doorsnede om een flessenhals moet zien te werpen. De flessen zijn van plastic en de ringen ook dus een worp heeft meestal tot gevolg dat de ring alle kanten op stuitert om in 99,99 % van de pogingen tussen de flessen te verdwijnen. Je kan dus ook voor een paar dollar een Bucket met 100 ringen kopen om die vervolgens zonder succes in de emballage te zien verdwijnen. Toch waagt Jori een poging en bestelt een emmer. Al bij ring nummer 6 of 7 is het raak! Om een fles!! De overige 93 stuks gaan alsnog mis maar Jori heeft prijs. Het plafond van de tent hangt vol met pluche tijgers, leeuwen, panters en meer full size roofdieren. De keuze van Jori is echter een roze flamingo. Gelukkig geen fullsized maar een OVERSIZED exemplaar. Hilariteit alom als we vervolgens met dat beest op onze nek door het park paraderen. Na een uurtje breng ik de trofee maar alvast naar de auto zodat we onze handen weer vrij hebben.

Onderweg bezoeken we natuurlijk de mooiste plekjes in die zuidwest hoek van de USA. Yosemite, Monument Valley, The Grand Canyon, etc. Op een aantal plaatsen zetten we Big Bird als lid van ons gezin op de foto zodat die reuzenknuffel meer van de wereld heeft gezien dan menig soortgenoot. De terugvlucht naar Nederland heeft hij spijtig genoeg verpakt in een aantal grote vuilniszakken in het ruim moeten doorbrengen. En nu zit hij al jaren op onze bovenste verdieping een beetje droevig voor zich uit te staren naar het druilerige Nederlandse weer. Hij heeft vast heimwee naar zijn productiegrond dus zetten we af en toe een plaatje voor hem op, “California Dreaming“.

Amerika, 2005.

We have a Winner
Ons gezin bij de Grand Canyon
Ons gezin in Monument Valley
Ons gezin in Yosemite
San Francisco Railway
We bezoeken Alcatraz
Bonny & Clyde

Cowgirl in Bryce Canyon

3 comments on “California Dreamin’

  1. Aaaagggg arm dier,zo triest alleen op een zolder kamertje kan je er geen vriendinnetje bij zoeken. Het is wel een leukerd zeg,en dat filmpje.. hilarisch:)))
    Ook weer leuk om te lezen van jullie vakantie reis door Amerika. Anja en Ton herkennen dit vast.
    Ik heb weer genoten van het leuke verhaal en de mooie grappige foto’s.
    Groetjes aan de lieve flamingo X

    1. Geweldig verslag weer maar ik mis toch wel iets in de video van onze roze vriend die zo alleen voor het raam zit. Had toch wel berwacht dat je voor deze gelegenheid je Bonny outfit toch weer even uit de kast had getrokken Menno

Reageer