We schreiden de ene na de andere majesteitelijke naam voorbij. Gisteren al vanuit Willemstad langs het dorpje Oranjeoord. Vandaag passeren we de Elizabethhof, de Anna Paulownahoeve, Wilhelmina’s Weerd, Emma’s hof, hoeve Willem II, de Koningsoord polder, Willem Alexanderhoeve, Koningslust, de Nassau polder en fort Hendrik. Alleen de boerderij die we aan de overkant van de vliet zien liggen valt met de naam Rommetrom een beetje buiten de categorie Royalty. Ook de naam Barendshoeve doet niet meteen koninklijk aan maar dat zou zomaar nog een buitenechtelijk kind van prins Bernhard geweest kunnen zijn. Al met al dus opvallend veel voorname titels in dit landschap. We hadden dan ook een fantastisch koninginnedagweertje vandaag. Veel zon, weinig wind en een heerlijk temperatuurtje. Met mijn eigen hofdame naast me voelde ik me de koning te rijk en zo was het weer een mooie wandeldag. Van Dinteloord via de benedensas aan het Volkerak naar Steenbergen. Vanavond vroeg naar bed om morgen uitgerust aan onze laatste etappe naar Bergen op Zoom te beginnen.

Samen op pad
Nog verrassend veel groen begin november
Eindelijk mogen we weer de wei in (laatste 20 km asfalt, heb ik het daar al over gehad?)
Hollands plaatje
Lieve koe
Mooie paden
Tegenlichtvoetig
Sluiscomplex van benedensas
Als er één schapenkop over de brug is
Leuk stel!
Ook dicht bij de grond is het mooi
Herfstboom in steen(bergen)

3 comments on “Koninklijke route

  1. Hallo wandelaars.Wat een mooie foto’s hebben jullie weer gestuurd. Die donkere koeien in die heldere kleuren van de wei . Prachtig!!. Ik zag dat je een jonger stel bij je had dus heb je het ouwe Gasstel maar links laten liggen. Morgen nog een fijne wandeling. Daag met groeten van Ma Harmans

  2. Jullie hebben bijna alles gehad. Onverharde wegen, asfalt, wind, regen, zo’n (Dat laatste heb ik speciaal naar jullie toegestuurd) en nu nog de laatste kilometers naar Bergen op zoom. Hopelijk met het mooie weer als dat het op deze dag was. Weer hele leuke verslagen en mooie foto’s (sommige lonkten naar de frituurpan) Heel veel succes met de laatste kilometers!
    Kus, Kees en Lydia

  3. Zo leuk dit en zo grappig geschreven.
    Jullie zijn bijna aan het einde van dag 5nov. en een mooie dag met veel zon.. fijn!!!
    Ben benieuwd hoe die weer is verlopen,gr

Reageer