Na 245 kilometer op het Floris V pad hebben we vandaag het eindpunt bereikt. Vanaf de dam in Amsterdam tot aan het Klaverveld in Bergen op Zoom. We hebben er twaalf dagetappes voor nodig gehad waarvan zes in deze week. Heel fijn om dit weer voltooid te hebben maar toch ook wel een beetje jammer. Moeten we weer op zoek naar een volgende uitdaging.

Ook vandaag hadden we prachtig weer en een heel afwisselend pad. Door mistig bos, drassige weiden, heideveld en zandverstuivingen. En gelukkig ook heel af en toe een stukje asfalt. Het Oudland net onder Steenbergen is heel vogelrijk en op de eerste honderd meter zagen we al een roodborstje, specht en koolmees. Daarna waren er ontelbare paddestoelen in allerlei soorten en maten. Zelfs in Amsterdam hebben we niet zo veel paddo’s gezien. Vanaf het eindpunt begint het volgende traject richting België, Frankrijk en Parijs. Wie weet gaan we daar ooit eens aan beginnen. Voor nu zijn we naar de grote markt gelopen waar we in het mooie oude hotel “De Draak” onze wandelvakantie afsluiten. Morgen met de trein naar huis (reistijd 45 minuten! (6 dagen lopen verdikkeme!!)) en dan weer dromen van een volgend avontuur.

Via het stadspark wandelen we Steenbergen weer uit.
Viaductversiering
Veel mooie paddestoelen. Het wordt echter niet aangeraden ze te eten.
Maar als je er thee van zet is dit het resultaat.
Niet alleen veel vogeltjes, ook deze zeldzame Dikke Dordtse Boomklever gespot.
Jammer, bikini vergeten.
De ochtend ging vlot, na de plaspauze liep het helaas wat moeizamer.
245 kilometer vanaf de Dam. Eindpunt bereikt.
Daarna nog wel een klein uurtje wandelen naar ons hotel.

2 comments on “Eindpunt bereikt

  1. Weer super goed gedaan en het einddoel bereikt en misschien een volgend keer dit traject verder vervolgen.
    Ik heb jullie met veel plezier weer gevolgd…bedankt daarvoor X
    Goede snelle terug reis met de trein..vergeet je mondkapje niet 😉

  2. Foto bij de nederlandse eindpaal.Mooie week geweest toch.Ook leuk voor ons die de blog met plezier hebben gevolgd. Tot ziens in Dordt. Groten van Ma.

Reageer