Prachtig Monti Sabini

Om onze spieren en schoenen te sparen hebben we vandaag gekozen voor een kortere variant die ook beduidend minder hoogtemeters bevatte. Nog altijd straffe hellingen maar ook de mogelijkheid om een stadje te bezoeken. In de loop van de ochtend dronken we een Italiaanse koffie in Montesola. Later onderweg nog eens een flesje fris met een rietje. Het was een fijne wandeldag en reeds voor twee uur zijn we op ons nieuwe adres gearriveerd. Casperia is ook weer zo’n oud stadje wat op een heuveltop is gelegen met steile straatjes, stenen poorten, nauwe steegjes, en huizen van minstens 500 jaar oud. Midden in dat stadje ligt Bed & Breakfast ‘La Torretta’. Van te voren hoopten we dat Gilles een paar dagen uit logeren zou zijn want we kunnen onze nachtrust goed gebruiken. De eigenaresse is echter een hele amaibele Engelse dame die onderhoudend kan vertellen over de stad, de grootouders van haar man en haar verzameling schilderijen, foto’s, sculpturen en nog veel meer kunstvoorwerpen die in het gehele pand te bewonderen zijn. Een prachtig plekje om hier twee dagen te logeren. Casperia is een prachtig stadje in het hart van dit berggebied net ten noorden van Rome. Deze heuvels en bergen maken deel uit van de Apennijnen en ze dragen de naam ‘Monti Sabini’.

Ergens onderweg
Dit hoefijzer brengt ons vast geluk maar voor het paard die het verloor is het vette pech
Rode Begonia’s zijn niet lelijk
Mooi uitzicht over het zuidelijke deel van de Monti Sabini
De herfstkleuren worden al zichtbaar
Een keurig Italiaans boerenerf
Het stadje Montesola
Even opfrissen onderweg
Mijn reisgezelschap
De entree van het dorpje Casperia
Voor de zekerheid
De ‘Lombard Street’ van Casperia.
Wat een uitzicht vanuit de ramen in onze kamer!
Le Bella Italia

4 reacties op “Prachtig Monti Sabini