Een werknemer van het hotel bracht ons vanochtend na het ontbijt naar het dorpje Labro. Een prachtige verzameling huizen en kerkjes op de top van een flinke heuvel. Het ritje per auto duurde ongeveer 25 minuten maar onze terugtocht naar het hotel te voet zou bijna 6 uur in beslag nemen. We hadden op een rustig eerste dagje gerekend maar dit was er gelijk eentje van de Hatsiekadee categorie.

Labro
Vanaf het startpunt zagen we 17 kilometer verderop ons dorpje liggen.
Dat kleine witte stipje, daar moeten we naar toe.

Eenmaal op weg ging het bergaf- en opwaarts zodat we na een flink klimmetje even konden uitrusten in het dorpje Colli sul Felino wat onze weg kruiste.

Dan weer afdalen tot aan de vlakte van Rieti. Hier liggen meren, kanalen en natuurlijke waterstromen die het vruchtbare land irrigeren. Via een verlaten dorpje, steile bergpaadjes en wegen waar we geen mens tegen komen arriveren we rond half vier weer op onze uitvalsbasis. Na twee nachten in Hotel Della Fonte te hebben geslapen voert de wandeltocht van morgen ons naar een nieuw adres. We zijn benieuwd wat we daar weer aantreffen.

De Rieti vallei
“Rallentare” is Italiaans voor “selfiestick”
Veel mooie wilde Cyclaampjes langs de paden.
Op het Autostrada viaduct over het kanaal is ruimschoots
rekening gehouden met een voetpad
Het spookstadje Reopasso
De hotelstandaard ligt erg hoog in Italië.
(Behalve in het hotel van Reopasso)
Bergopwaarts door schaduwrijke bossen
En mooie uitzichten
Na de pittige tocht werden we lekker verwend op het terras van ons hotel

2 comments on “De 1e etappe

  1. Dat was pas om in het tempo te komen. zo’n verlaten dorp lijkt me griezelig. Maar yvon was op de goeie weg dat werd wel aangegeven.En die dames van het hotel zorgen goed voor jullie..Mooie tocht verder en tot lezens.Daag groeten van Ma Harmans

  2. Mooi renovatie project Hotel Reopasso ;))
    Jullie zijn al goed bezig en wat een mooie groene tocht en het weer is ook prachtig zo te zien.
    Morgen weer een nieuwe uitdaging!

Reageer