In de oude binnenstad van Dordrecht staat een kapel. Een laatse restant van het vroegere Rooms-katholieke ziekenhuis. De functie als huis van God heeft de kapel al jaren geleden naast zich neer gelegd. Na als kantoorruimte in gebruik te zijn geweest zijn er diverse plannen de revue gepasseerd. Een kinderopvang, een theater, een kookstudio. Dat is het allemaal niet geworden. Totdat de huidige eigenaar besloot het gebouw weer op de huizenmarkt te koop aan te bieden. Voor zo’n bijzondere locatie zijn veel gegadigden. Projectontwikkelaars, ondernemers, investeerders en eigenzinnige mensen op zoek naar een nieuw woonavontuur. In die laatste categorie was één stel er als de kippen bij om het pand te bezichtigen, verliefd te worden op de ruimte en het licht en een bod uit te brengen. Twee weken later konden Jori en Julia het voorlopig koopcontract ondertekenen waarmee ze een aantal maanden de tijd kregen om alles te gaan regelen. Daar zijn ze nog steeds druk mee bezig maar het lijkt er op dat het kan lukken. Dan kunnen ze zich binnenkort eigenaar noemen van een heuse kapel. Vanwege het feit dat dit niet alledaags is heb ik het plan opgevat om op mijn blogsite regelmatig verslag te doen van dit avontuur. De koop, de verbouwing, voorspoed en barrières die overwonnen moeten worden, historie en toekomst van dit mooie gebouw wat over afzienbare tijd bewoond gaat worden door mijn zoon, schoondochter en kleinzoon. Je zou bijna weer in wonderen gaan geloven.

3 comments on “De Sint Jacobskapel

  1. Dat is super leuk!!!
    Ik ga dit zeker volgen en jij zal er zeker weer een mooi verhaal van maken vol vreugde,tegenslagen maar uiteindelijk een schitterend bewoonbaar THUIS.

Reageer