Zuid-Limburg

Weerbericht uit Limburg

We hadden al enige tijd wat vakantiedagen gepland rond Pasen. Toen het eind maart zulk mooi voorjaarsweer was met temperaturen van 20 graden en hele dagen zon leek het ons een goed idee om het krijtlandpad in Zuid-Limburg gedeeltelijk te gaan wandelen. We konden maar een dag of vier op pad dus maakten we een plan waarin we vanaf Gulpen een mooie rondwandeling konden maken over Slenaken, Epen en Vaals. De boekingen van de hotelovernachtingen waren net bevestigd toen de weervoorspelling voor het paasweekend duidelijk werd. Zo’n voorspelling is natuurlijk altijd een benadering en hoe vaak zitten Marjon de Hond, Gerrit Hiemstra, Piet Paulusma, Diana Woei en Marco Verhoef er niet naast. Wij laten ons niet beïnvloeden en zetten onze plannen gewoon door. Wat blijkt? De meteorologische wetenschap is de laatste jaren beduidend beter geworden! Zo stapten we gisteren in Gulpen met regen uit de auto bij een temperatuur van 4 graden. Onderweg naar Slenaken ging het eerst een beetje hagelen en vervolgens sneeuwen. Toen we vanochtend opstonden was het al behoorlijk wit buiten maar al tijdens het ontbijt viel er een paar centimeter sneeuw bij. En ook vandaag hebben we regelmatig in een sneeuwbui rondgelopen. Gelukkig in bosrijk gebied zodat we veelal beschermd zijn tegen de harde noordenwind en temperaturen van rond de drie graden. Precies wat ze hadden opgegeven!! Fijn hoor. En om eerlijk te zijn, het is ook heerlijk om met goede kleding en goede zin hier te wandelen. Mooie paden, heel weinig asfalt en geen drukte dus we hebben alle sneeuwhellingen voor ons alleen. Vandaag zijn we in Raren geëindigd. Morgenochtend gaan we via Vaals naar Gulpen, ijs en weder dienende.

De oevers van de Geul
Asperge soep onderweg
“Wandelaars in sneeuw”, klopt.

Mooi, zo’n vakantie in Finland. Euh… ik bedoel Zuid-Limburg.
Broodje onderweg
En eenmaal weer gedouched en warm op de hotelkamer wat snacks met een biertje.

3 comments on “Weerbericht uit Limburg

  1. Welke weg jullie ook gaan, wat voor weer het ook is, jullie zijn echte doorzetters en genieters. Mooie verhalen maken door weer en wind, heuvels en dalen. Top!

  2. Ow wat leuk dat je toch nog verder schrijft..nu live vanuit een barre tocht
    Jullie hebben je dagen wel gekozen,maar jullie zijn niet bang voor een beetje kou,regen sneeuw en wind.Leuke foto’s weer..Roodkapje was er ook weer bij.
    Hou elkaar vast in de wind X

  3. Weinig bloesem maar witbesneeuwde bomen. Dat heb je ook niet elke dag.Het eten smaakt dubbel zo lekker . En goed eten daar houden jullie van.Daag nog een paar fijne dagen. Groeten van Ma .

Reageer