Zuid-Limburg

Weer een bericht uit Limburg

Onze derde wandeldag was een pittige. We hebben wel vaker hoogteverschillen overbrugd en kou getrotseerd. Toch hadden we vandaag na een goede start in de ochtend last van het weer. De sneeuwbui hield maar aan en nu we weer in noordelijke richting wandelden hadden we de harde koude wind tegen. De kou en nattigheid kroop langzaam in onze botten. In normale tijden loop je op gezette tijden een café of koffietent binnen om even te rusten. De rugzak af, even zitten en wat warms drinken. In de huidige lockdown kom je nergens binnen en vandaag kwamen we geen koffieloket of snackbar tegen. De 25 kilometer van vandaag hebben dan ook in één keer door moeten lopen op een kleine pauze na. De vijf minuten op een koud nat bankje gaven meer pijn dan opluchting bij het weer op gang komen. Maar, nu klaar met de minpuntjes want het was ook weer fantastisch om in deze omstandigheden door het Limburgse landschap te wandelen. Een dikke laag sneeuw en slechts drie graden. We komen heel weinig mensen tegen maar de vogeltjes zijn talrijk. Het is natuurlijk tijd om je nestje te bouwen zodat in mei de eitjes een plekje hebben. Mussen, koolmezen, merels, roodborstjes, duiven, kraaien en de roofvogels in de lucht. Waar we ook lopen vliegen de vogels voor ons op.

Onze aankomst op het drielandenpunt was gelijktijdig met een éénvrouwsfilmteam van de regionale omroep L1. We kregen een microfoon in onze handen en mochten voor de camera vertellen wat we hier kwamen doen. Vanavond gaan we dus de televisie-uitzending van L1 even goed volgen want die landelijke bekendheid willen we natuurlijk live meemaken.

Na onze aankomst in ons hotel in Gulpen konden we heerlijk douchen zodat onze spieren weer een beetje konden relaxen. Morgen maken we nog een wandeling in de omgeving van Valkenburg waarna onze wandelweek er op zit. Daarna weer terug naar het koude noorden.

Update 1 dag later: We hebben de overstap gemaakt naar de commerciële omroep. Vanaf vandaag kunt u deze website dus alleen nog lezen nadat u een reclameblok van 20 minuten heeft gezien. Ook worden alle blogitems ingeleid door een samenvatting van minstens 5 nietszeggende minuten herhaling. Wij gaan wel het tienvoudige verdienen dus dat is mooi. Even snel gerekend; onze oude inkomsten waren 0 euro x 10 = 0 euro. U ziet, waarom kijken en lezen we nog die oude onvertrouwde met nepnieuws strooiende publieke media. Nee RTL-4 is the place to be! Tenminste, deze ene keer omdat wij, bij puur toeval en door een onvermoede grap, even in de rubriek “Nieuws van de dag” van de talkshow BEAU mochten schitteren. Haha, alle gekheid op een stokje, leuk toch. Zie het toegevoegde fimfragmentje van de uitzending. Beau! (is Frans voor Mooi!).

Op de regionale televisie L1
Bij BEAU in het dagnieuws
Winterse paden
Carlijn van L1

 

Toch even in België geweest

 

En ook nog met één been in Duitsland

Mooie leiboom met uitzicht

 

Even schuilen

 

Ook hier staan weer van die selfiesticks op kruispunten

 

Winterkoninkjes, ijsvogeltjes, sneeuwuilen, welke vogels wonen hier?

 

Weer nagenieten met een biertje

2 comments on “Weer een bericht uit Limburg

  1. Hahaha wat leuk..ook nog op de tv. Super.
    Bij jullie is het wel heel erg die sneeuw,hier wel buien maar ook zo weer weg.
    Denk dat jullie ons voor de gek houden en gewoon in Oostenrijk zijn ;))
    Nog 1dag en dan weer lekker warm thuis bij de kachel X

  2. Nou voor zo’nuitgebreide reportage hadden ze jullie toch beter moeten betalen. Wat een sneeuw daar .Nu ben je alweer thuis dat is ook wel lekker . Weer een trip om nooit te vergeten Daag groeten van Ma

Reageer