3 maart 2016

Goed, dat plan is er dus en de voorbereiding kan beginnen. In boeken, reisverslagen en informatieve websites kunnen we veel vinden over allerlei facetten. Heenreis, herbergen en refuges voor de overnachtingen en de benodigde uitrusting zoals kleding, voedsel en schoeisel. We raken al aardig ingelezen in de materie. Nu moet de materie nog geleest worden. Tijd voor nieuwe schoenen dus. We brengen een bezoek aan de buitensportwinkel Antilope in Alblasserdam. De naam doet vermoeden dat ze hier fel tegen het voortbewegen op twee benen zijn. De werkelijkheid is natuurlijk volledig tegengesteld. De vriendelijke eigenaresse Lida neemt alle tijd om ons goed te informeren over de grote collectie schoeisel. De voorkeuren worden besproken, de voeten opgemeten en een selectie wandelschoenen wordt er bij gehaald. Passen, veters strikken, ondertussen een bakkie koffie drinken en keuzes maken. De stapel schoenendozen groeit.

De voorbereiding

Na twee (één paar) uur zijn we er uit. We hebben een paar (twéé paar) fantastische nieuwe Meindls en een paar (twéé paar) goede wandelsokken. We krijgen bij onze aankoop niet alleen één paar (één paar, pfff, vermoeiend dit) en een spuitbus onderhoudsspray kado maar ook een wandelgids over de pelgrimstocht. Fijn gewinkeld hier en een goede service. Bedankt Lida. Als we naar buiten lopen is het inmiddels flink gaan regenen en er staat een waterkoude bries. In onze tassen met goederen bevindt zich ook nog een lichte trekkingbroek met afritsbare pijpen. De schoenen gaan we zeer binnenkort inlopen maar ik ben bang dat die korte broek voorlopig nog even in de kast blijft liggen.

 

5 comments on “De voorbereiding

  1. Leuk Menno en Yvon en tuurlijk ga ik jullie volgen.
    Jullie gaan op reis op de dag dat wij thuis komen uit Israel.
    Groet Hanneke

  2. Hoi Menno en Yvonne, Wij gaan jullie weer zo goed als mogelijk volgen. Alvast veel succes en plezier met de voorbereiding.
    Groetjes Jan

Reageer