Sinds maart 2020 hebben we diverse uitstapjes gemaakt in eigen land. Er waren best mogelijkheden om een weekendje weg te gaan, andere mensen zo goed als te vermijden en gezond te blijven. Onze wandeltocht over het Floris de Vijfde pad naar Bergen op Zoom, het Krijtlandpad in Limburg in twee meerdaagse sessies en zelfs een klimtocht van drie dagen in Oostenrijk met collega’s waren goede oplossingen om er even helemaal uit te zijn. Net als onze boottochten dat waren die we de laatste twee zomers door Holland hebben gevaren of het weekend in Frankrijk met de kinderen en kleinkinderen. En nu liggen we hier op een mooi strandje aan de zuidkust van Menorca. De laatste twee dagen van onze vakantie houden we nog even heerlijk rust. We zijn het eiland rondgereisd, hebben zo’n honderd kilometer gewandeld en in een handvol hotels overnacht. Het is bijna tijd om weer naar huis te gaan. Het voelt als een nog groter voorrecht om zorgeloos dit soort vakanties te kunnen ondernemen. Vrij om te gaan waar we willen.

Ik hoop dat we in de toekomst kunnen blijven genieten van binnen- en buitenlandse avonturen. Goede COVID-19 beheersing en rigoureuze klimaatakkoorden zullen ongetwijfeld een stempel gaan drukken op de mogelijkheden. Het bereiken van een groene, duurzame en gezonde wereld lijkt deze hypocriete moralist die in zijn zwembroek op een strandbed een beetje de wereld ligt te overpeinzen toch het mooiste doel en tegelijkertijd de grootste uitdaging. Wij hebben meer dan één ‘footprint’ op dit eiland achtergelaten maar wel met de beste bedoelingen. Hasta luego España!

Het natuurbad van Ciutadella
Muurbloempje
Barracas, een zeer oude van losse stenen gestapelde schapenschuur.
Van buiten een piramide, van binnen een iglo van steen
Het pad langs de kust blijft mooi
Schuilhuisje
Oversteekplaats
Lekker afkoelen in zee
Menorcaans paard
Mennorcaanse duik
Ons hotel kijkt uit over zee
E-reader met de E van Easy
Met een footprint laat je niet alleen wat achter, je neemt ook wat mee.

3 comments on “Voetstappen

  1. Ow wat jammer dat het er bijna weer opzit. Nu nog even bijkomen op een Zonnebedje aan een prachtig strandje. Jullie hebben weer een mooie tocht gemaakt en Menorca kan afgevinkt worden .
    Bedankt dat ik weer mee mocht reizen…Super!!!
    Een veilige terugreis X

  2. Wat een mooie wandeltocht en prachtig eiland. En heerlijk weer, goed gezelschap en prachtige foto’s.
    Dank je wel voor het meereizen en graag tot een volgende keer. Kus Anja

  3. Fijn om na de tocht zo uit te rusten ..Inmiddels weet ik dat jullie weer veilig thuis zijn gekomen .Het was mooi en vermakelijk om de avonturen te volgen.Tot de volgende keer. Groeten Ma

Reageer