Waar de noordkant ruig, wild en slecht bereikbaar is zo is de zuidkant veel toegankelijker. Toeristischer ook en steden en dorpjes vlak aan de kust. Onze eerste voettocht aan deze kant van het eiland begint echter met veel wind, bliksem en donder aan de horizon en een aankomende regenbui waar we in Nederland zeker even voor binnen zouden blijven tot hij over zou zijn gewaaid. Met een temperatuur van ruim 25 graden is hier echter geen reden om niet nat te worden. We hebben bovendien onze zwemkleding, handdoek en snorkelmasker mee dus het moet wel heel erg hard gaan regenen willen we in de problemen komen. Toen het echter ook boven onze hoofden ging onweren hebben we toch maar even een schuilplaats gezocht. Tussen de middag bereikten we een eerste strandje en prompt brak de zon door. We hebben heerlijk gezwommen en ook een baai verder zijn we opnieuw onder water gegaan. Snorkelen blijft leuk om te doen want je ziet om je heen allerlei soorten vissen. Van piepklein tot schoenmaat 48. En zo begon deze dag stormachtig maar hebben we weer een prachtig zonnige middag gehad.

De avond hebben we natuurlijk weer in de prachtige oude binnenstad van Ciutadella doorgebracht. Een terrasje hier, een restaurantje daar, wat slenteren door verlaten straatjes. Prachtig hier.

Buitje is onderweg
Oma en opa zitten graag op een strandstoel
Toch maar even schuilen voor het slechte weer
Ik heb mijn houten poot laten tatoeëren
Strand in zicht!
De aalscholver is hier regelmatig te zien
De zon breekt door en nat waren we toch al
Paarden verboden! Op de cami de Cavalls!!
Volgens onze iPhone hebben we vandaag 23 trappen gelopen, wij hebben er maar 1 gezien
Aan het eind van de etappe viel er toch nog een inwendig buitje
Uit eten bij een Italiaans restaurant
Het licht
Op de Veluwe is de wolf teruggekeerd, hier de leeuwen!

5 comments on “De zuidkust

  1. Lekker hoor om wandelen en zwemmen te combineren en na al die lichaamsbeweging te genieten van een heerlijk biertje en een lekkere maaltijd. Geniet ervan!

  2. De zuidkust ziet er ook tropisch uit..mooi met die strandjes..zo kunnen jullie toch even afkoelen in zee. Het is er ook zo te zien heerlijk rustig.
    Geniet nog even van jullie mooie eiland
    En op je houtenpoot staat getatoeëerd dat je 101 jaar wordt :)) X

    1. Hahaha. Ja 101 jaar zo voel ik me wel als ik hier s’ochtend op sta wat betreft mijn rug en benen. Die 12 is dan weer meer mijn geestelijke leeftijd (beetje naiëf mijn meisje achterna lopen). Als je het bij elkaar optelt en dan door 2 deelt kom je precies op 56+ uit. En dat is mijn werkelijke leeftijd.

  3. Zo dus jullie hebben het licht gezien .Even vasthouden.Dat jij zulke einden loopt met een houten poot is op zichzelf al een wonder. Nog mooie dagen verder. Groeten van Ma.

Reageer