Gisteren zijn we aangekomen op dit kleine Spaanse eiland. We blijven twee dagen in de hoofdstad Mahon waarna onze wandeltocht gaat beginnen. Het weer is prima, het hotel heel prettig en de stad gezellig. We hebben al heel wat kilometers door de straatjes gelopen. Vandaag hebben we echter even een pont genomen die ons naar het “Illa del Rei” bracht. Een beroemde galerie heeft hier een tentoonstelling ingericht van een moderne kunstenaar en in een nieuwe vreemde stad vinden we het altijd leuk om naar een concert, museum of kunstexpositie te gaan. In een oude bekende stad overigens ook hoor. De kunstenaar Mark Bradford maakt werken met als onderlaag o.a. bladzijden uit stripboeken waarna hij er lagen verf, vernis en papier aan toevoegt. Van een afstand ziet de toeschouwer een wilde chaotische compositie waar steden, landen en hele werelddelen in zijn te herkennen. Een mooie combinatie van cartografie (een geordende wereld waarin iedere schaal, breedtegraad en hoogtelijn is vastgelegd door wetenschap) en creativiteit (waar alles mag en niets is voorgeschreven). Als stripliefhebber had ik alleen liever gezien dat hij wat oplages Story, Privé en Weekend in repen had gescheurd maar allez, alles voor de kunst.

Op onze overige tripjes door de stad hebben we menig terrasje bezocht en wordt het zo langzamerhand tijd dat we de ingenomen calorieën weer aan gaan spreken. Vanaf morgen is het over met het stadse leven want dan staat er een dagtocht van 20 kilometer op de agenda. Wat tomaten, kaas en een paar liter water en daar moeten we het mee doen. Overleven is ook een kunst.

De haven van Mahon
Het stadhuis
De vismarkt. Hier kan je allerlei lekkere hapjes uitzoeken.
Kaas, ham, brood. Een soort Spaanse tosti eigenlijk.
Veel bootjes die de eilanden bezoeken.
Grote werken van Bradford
Van een afstandje
Hetzelfde werk iets dichterbij
Nog dichterbij worden de lagen zichtbaar
Dit was wel een van de mooiste vonden wij.
De continenten en de aarde zijn ook wat concreter door hem vorm gegeven
You are the world to me
Wij zijn niet bang voor spinnen maar deze vonden we toch iets te…
Huizenhoge graffiti. Dit moet wel door een echte kunstliefhebber zijn gemaakt!
Op het terras van een mooie oude bodega, heerlijk. Onze overhemden zijn overigens niet van Mark Bradford hoor maar gewoon van H&M.

6 comments on “Menorca

  1. Ow wat gezellig weer..jullie zijn weer lekker op stap.
    Ziet er nu al veel belovend uit..leuke straatjes heerlijke terrasjes mooie kunst en twee lieve mensen die ons laten mee genieten.
    Heel veel wandel plezier en ik volg X

  2. Lekker hoor! Heb je nog een mooi schilderij voor onze muur gezien of was het allemaal net niet het goede? Ik ben benieuwd wat jullie onderweg allemaal tegen gaan komen! Hopelijk is er genoeg schaduw om even af te koelen. Geniet van jullie wandeltocht! Kus van ons

Reageer