Etappe I met X km extra

De eerste XXVI kilometers zitten er op.  Vanochtend stapten we tegen X uur van de boot en stonden even later op de wandelroute langs Hadrian’s Wall. We kozen er echter voor om eerst de route in oostelijke richting in te zetten om vanaf het strand aan de South Shields te kunnen starten. We lopen deze tocht dus letterlijk van Noordzeestrand tot we met onze voeten in de Ierse zee staan.

b351f1f6-5b8e-4427-bc20-21dba8191ad9312cb8d5-fa6f-41a5-a742-2e6c48fe1f11

Hier wilden we ook het museum en historische opgraving Arbeia bezoeken maar deze ging pas om I uur open. Zodoende konden we alleen maar een foto maken van een replica op ware grootte van de muur zoals deze er zo’n MDCCC jaar geleden uit moet hebben gezien.

11c2fccc-3d84-4fc2-8303-1c21a55fbd1b

Met alleen maar zon en een temperatuur die opliep tot XXIV graden was het een prachtige dag  (ik ben al zo met de cultuur verstrengeld dat ik ongemerkt de getallen in Romeinse notatie schrijf, sorry hoor). Desalniettemin was het een vermoeiende en pittige eerste etappe. Bij het bezoekerscentrum Segedunum waar de fundamenten van een groot romeins fort zijn blootgelegd hebben we bij een aardige mevrouw onze wandelpaspoorten gekocht. Onderweg kunnen we nu dus op verschillende plaatsen een stempel halen om zodoende ons nageslacht een tastbaar bewijs van onze heldentocht na te laten. Of is het misschien gewoon leuk om je kaart af te laten stempelen en daar een grappige foto bij te maken?

a8b7ea32-9a18-49b0-a51e-91ed520e839f

Hiervandaan was het nog 84 mijl naar ons eindpunt Bowness on Solway. Rome blijkt een stukje verder maar aangezien alle wegen naar Rome leiden komen we daar hopelijk ooit nog wel eens terecht.

9d611f71-af2c-4052-802f-aa848fb06fb6

 

 

Langs de oever van de Tyme wandelden we naar het centrum van Newcastle. Op zondagmiddag was het een drukte van jewelste op alle terrassen en in de stad. Bleek dat Ed Sheeran vandaag een concert geeft waar de halve jet-set van Engeland op af is gekomen. Daar loop je dan met je korte broek en wandelschoenen en ZULKE zweetplekken onder je oksels tussen alle opgedirkte Barbies, Kens en dikke Rolls-Royces.

998370e3-4dd3-4ae4-b965-f0b053bf6b4ab639bc2e-0d28-433c-99f4-715f7e0b50f3

Ons hotel is echter prima en rustig met een mooi Italiaans restaurant er direct tegenover. Hier zijn we dan ook snel een paar biertjes gaan drinken en hebben we heerlijk gegeten. Eén keer vallen en we waren weer “thuis” waar we de schone was hebben buiten gehangen zodat we morgenochtend weer frisse sokken, ondergoed en kleding hebben. En nu de  beentjes omhoog en op tijd slapen.

6d50625c-baa4-46f2-9122-3cbd63590281

 

 

 

5 reacties op “Etappe I met X km extra

 1. Hoi hier boven was een test omdat het steeds maar niet lukte om te reageren,maar ik meen het wel hoor jullie zijn IV kanjers.
  Wat heerlijk om weer van alles mee te genieten van de mooie tocht.
  Jullie zijn al aardig op weg en het weer zit ook gelukkig mee.
  Menno je schrijft fantastich echt genieten van de humor en zeker leerzaam….Top!!!
  Een fijne reis allemaal en ik volg
  Groetjes Hanneke X

 2. Naar je bericht uitgekeken en alles weer met plezier gelezen. Mooie en leuke foto,s. Kwamen Asterix en Obelisk ook in die geschiedenis voor of is dat weer heel iets anders?.Laat mij maar kletsen en gaan jullie maar weer lekker lopen Daaag allemaal de groetjes van Ma.