Zaterdag 3 september

We zijn al voor de wekker wakker, even wassen, spullen inpakken en dan om 06:10 vertrekken we uit onze herberg in Belorado. Het is nog pikkedonker en we lopen het kleine dorpje in. Gisteravond was er een groot feest wat wij overigens niet hebben bezocht omdat we fris aan de wandeletappe van vandaag wilden beginnen. Hoe het had kunnen aflopen zien we als we de Calle Mayor inlopen. Tientallen jongelui bevolken de straat. Er wordt gedanst op luide muziek die uit de openstaande deuren van de diverse cafés en cafetaria’s schalt. Ze drinken, dansen, zoenen en spugen terwijl we langs lopen, in elke toepasselijke volgorde van genoemde menselijke behoeftes. Sommige roepen nog met dubbelslaande tong “Buen Camino” tegen ons en wij lispelen met een slaapdronken tong “Gracias” terug. Terwijl wij lekker lagen te pitten ging hier het feest dus tot op dit vroege tijdstip door. En dan lopen we onder een prachtig afstekende Melkweg het duister in. We steken de hoofdweg over en wandelen recht vooruit het bos in. Langs ruïnes van oude huizen volgen we een donker pad het bos in. Wel vreemd dat we geen enkele richtingaanwijzer meer zien. Na een kwartiertje krijgen we pas echt door dat er iets niet klopt. We keren om en komen uiteindelijk weer op het juiste pad terecht. De zon is inmiddels op en dat maakt het ook wel iets makkelijker om de weg te vinden. Er staan inmiddels wel een extra 3 kilometers op de teller. We lopen vandaag maar door en door en door. De langste dagetappe tot nu toe; 33,5 kilometer. Daarentegen slapen we echter wel in de meest luxe herberg die we hier tegen zijn gekomen. We hebben een bed voor de nacht waar we 5€ per persoon voor betalen. Verder is alles gemeenschappelijk. Douches, toiletten, wastafels, snurkzaal.

Gemeenschappelijke slaapzaal
Gemeenschappelijke slaapzaal

Ik moet zeggen we hebben hier heerlijk gegeten in het bijbehorende restaurant. Een salade en een lekkere Spaanse hamburger. Op de kaart stond een hamburger met ‘Prehistorique Cow’ maar die was niet meer te serveren, uitgestorven waarschijnlijk. We moeten dus genoegen nemen met een gewone hedendaagse huis-tuin-en-keuken koe. En toch erg lekker!

Menu
Menu
Hamburger
Hamburger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was weer een flinke tocht vandaag. Zeker in de middag met de hete zon en temperaturen van 30+. Vannacht hopelijk lekker slapen met onze mede-caminiones. De oordoppen liggen al klaar onder ons kussen.

A long hot road
A long hot road

One comment on “Een dag op de Camino

  1. Mooi om het dagverslag te lezen. Ik moet er wel om lachen zoals jullie daar in dat stapelbed liggen. Het is net het Leger des Heils. Zeker goed dat er oordoppen zijn. Het wordt nog afkicken als je weer allen moet slapen in een rustige kamer. Het lijkt me heerlijk om daar af en toe aan te denken. Maar dit is wel een avontuur wat je lang bij zal blijven. Verder maar weer de beste wensen voor een goeie tocht verder. Op Zondag komen jullie in Burgos aan. Heb je jaren geleden het boek “Voor wie de klok luidt” gelezen ? Ik dacht dat dat rond Burgos speelde. in de Spaanse burgeroorlog..Daag tot schrijfs Groeten Ma.

Reageer