Dit jaar geen verre vliegreis. Ook niet de volgende serie etappes van onze wandeling Amsterdam-Parijs. En ook geen eiland in de Middellandse zee of Atlantische oceaan. Nee, we hebben vanochtend de auto gepakt en zijn in zes uur tijd naar de stad Rouen gereden in het noordfranse Normandië. Hier slapen we een nachtje. Morgen rijden we door naar Nantes, waar we twee dagen blijven en dan gaan we westwaarts. Rondom Quimper gaan we zes dagen wandelen aan de Bretonse kust. Lekker van de zon genieten, met blote voeten op het strand, zwemmen in de zee, zonnebrand smeren, bruin worden, verbleekte haren en zomersproetjes op onze wangen. Nu is het al bijna september, de golf van Biskaje kan stormachtig zijn en het weerbericht geeft temperaturen van maximaal 19 graden op. Het zou dus best weleens een tocht kunnen worden waarbij we regelmatig de regencape moeten aantrekken en waar we aan het einde van de dag, achter een met zout bespikkeld raam van de plaatselijke kroeg, aan een hete French Coffee met cognac zitten te nippen om een beetje warm te worden. Niks geen schuim in onze bierglazen, laat staan op onze bovenlippen. Ja, overvliegend schuim, van de branding bij westenwind Beaufort 9. Maar, laat ik niet op de zaken vooruitlopen. Je weet per slot van rekening niet hoe het weer zich gaat gedragen. Dat we even lekker uit zullen waaien, dat is vrijwel zeker en daar hebben we zin in. Dagrugzak op, wandelschoenen aan en met de kop in de wind hele dagen buiten. Vive la France! Welke France? Vrolijke Frans.

Het oude centrum van Rouen heeft gezellige straatjes
“La gros Horloge”
Ons logeeradres net buiten de stad
Waar we gelijk vrienden maakten met la Chat,
Le Chien,
Et le Chacharijn (en soms ook wel een vrolijke Frans hoor)

4 comments on “Vive la France

  1. Hoi vrolijke Frans
    Wat leuk dat je ons weer mee laat genieten van jullie wandel avontuur..ik ben erbij hoor.
    Heel veel wandel plezier en dat het weer een beetje meezit X

  2. Hoi je gaat weer stukkies schrijven .Dat gaan we volgen.Dans la bonne humeur ou dans le chagrin. Dat merken we vanzelf. Houd het maar op een fijne vacantie .Daag groeten van Ma.

  3. Haa…..
    Fijn weer wat reis reisverhalen. Zo komen wij de dagen ook weer door. Altijd toch een klein beetje mee dan…
    Veel plezier!!
    Kus
    Wilco

  4. Wat leuk om jullie weer te volgen. En een prachtig landhuis om te overnachten. Daar wordt je toch vanzelf vrolijk van.
    Veel plezier, kus Anja

Reageer