Door de parken en bossen ten zuiden van Brasschaat wandelen we langzaam maar zeker de grote stad in. Eerst wat industrie en havengebieden. Dan wat rommelige buitenwijken. Met een loopbrug steken we het Albertkanaal over en dan staan we al snel voor de deur van ons appartement. Geen hotel dit keer maar een leuke kamer in een oud huis op “Het Eilandje” in Antwerpen-noord. Voor morgenochtend zoeken we alvast een ontbijtcafé op. Dan strijken we neer op het eerste de beste terras voor een koud biertje en even later lopen we de stad in om ergens wat te snacken en bij een Thais restaurant van een heerlijke curry te genieten waarna we in een cafeetje nog gezellig een glaasje wijn drinken. Het verbaasd ons hoe snel we weer aan de lokale cultuur wennen. In Amsterdam dronken we Amstelbier alsof dat de gewoonste zaak van de wereld was. Eenmaal wandelend door de Hollandse polders dronken we zonder aarzeling een lokaal gegist glaasje gerstenat. In het Brabantse land zeiden we na aankomst tegen elkaar “Zo, nu eerst een Bavaria” en nu in de bourgondische stad Antwerpen zijn we door onze multiculturele dorst in staat om zelfs een Brugse Zot of een Leffe achter over te slaan. Zo zie je maar, het reizen over ‘s lands grenzen ontwikkeld de mens in belangrijke mate (maar drinken doet men met mate).

De wandeltrip naar Parijs gaat weer even in de pauzestand. Wie weet plannen we later dit jaar weer een deel waarbij we Brussel moeten kunnen bereiken. En daar steeks dan direkt weer de culinaire nieuwsgierigheid op. De hoofdstad van België heeft een gerecht wat alleen al een vijfdaagse expeditie gerechtvaardigd: “Brusselse spruitjes”!! We krijgen nu al goesting.

Paars geplaveide paden
Kasteel Wetschot in Schoten
Spiegeldoolhof
Net onder Schoten belanden we op een tropisch strand
De E19 is een Europese weg die van Amsterdam naar Parijs loopt. Is het toeval dat ons wandelpad GR12 onder deze weg door loopt? Hier lijkt het wel een kathedraal van beton.
Het stadhuis
Gaat dit over de inboedel of over het pand zelf?
Jan Cornelis en Menno Jan Cornelis, mannen van staal (wel een beetje roestig)
De oude straatjes in het centrum
Dit is de geverfde wolstraat
Zodra Roodkapje weer ten tonele verschijnt is het tijd om naar huis te gaan
Op Antwerpen centraal zijn we weer in de trein naar Nederland gestapt

4 comments on “Goesting

  1. Jullie hebben weer een paar mooie wandeldagen achter de rug en de nodige foto’s rijker! Nu kunnen jullie de reis richting Parijs weer verder vooruit boeken!

  2. Heerlijk gewandeld,uiteindelijk moet de regen jullie naar huis sturen anders gaan ze maar door. Ook gezien dat Menno Jan Cornelis havenbaron in Antwerpen is geworden.Bedankt weer voor de verhalen en foto’s. Wordt vervolgd. Groeten ma.

  3. Het zit er al weer op..voor ons thuis een korte trip maar voor jullie toch weer een hele uitdaging.. super goed gedaan met weer prachtige foto’s en een heerlijk beschrijving zoals gewoonlijk. Bedankt weer en tot de volgende uitdaging..ik blijf fan X

Reageer