2020 Floris V

Coffee or not coffee, dat is de vraag.

Na een goed ontbijt de rugzak weer inpakken, wandelschoenen aantrekken en op weg naar de volgende pleisterplaats. Als je dan wat later een eerste stop kan maken om wat te eten of een bakkie koffie te drinken dan is dat natuurlijk wel even lekker. Zo kwamen we op de Spaanse Meseta twee jongens tegen die vanaf Santiago terugliepen naar Barcelona. Ze droegen een grote ijsbeer en een flinke kan met koffie bij zich. Ze schonken deze koffie tegen een kleine vergoeding en de opbrengst was ook nog eens voor een goed doel.

Anja liep een dag mee op weg naar Santiago

In Engeland volgden we Hadrian’s Wall te voet waarbij we een Schot met een grote koffiemachine achter in zijn bestelwagen ontmoeten. Very nice.

Met Kees en Lydia onderweg in Engeland

En dit voorjaar nog waren we op het Floris V pad in de Alblasserwaard toen we op het terrasje van een oude verbouwde molen (genaamd: “De Koffiemolen”) even lekker konden bijkomen met een versnapering. 

Vandaag is het zondag, geen koffietent, café of restaurant is open dus dat bakkie koffie kunnen we wel vergeten. Tot het mobieltje van Yvonne begint te rinkelen. Een half uurtje later zitten we aan de rand van het dorpje De Wacht op twee comfortabele tuinstoelen met een beker vers gezette koffie en een stuk speculaas. Anja en Ton wisten dat we onderweg waren en kwamen ons met de koffie-express tegemoet. Even gezellig bijgekletst en een bakkie gedaan. Heel lief van ze. Dat was al met al een goede wachtplaats.

En dan door de polder op weg naar de “Schuur Inn” in Schuring. We dachten dat het na de koffie nog een kilometer of tien zou zijn maar een door de motregen, het klamme zweet of een druppel gemorste koffie vastgeplakte bladzijde in onze wandelgids hadden we blijkbaar over het hoofd gezien. Zo kwam ons totaal vandaag op bijna 24km uit in plaats van de verwachte 16. Oeps. 

Wel een fijne route langs Strijensas, buitendijkse griend en grassige dijken. En dan dus een heel fijn Bed&Breakfast in een klein dorpje.  We werden hartelijk verwelkomd en konden hier heerlijk uitrusten en eten. De pot schafte lasagne vandaag en we hadden van te voren geregeld dat we mee mochten eten. 

Ons hotel van afgelopen nacht aan de horizon
De Dordtse Kil
Hoeveel aardappels moest ik meenemen, 10 kg toch?
Hoge bomen, veel wind.
Vier schapenkoppen
Dit bord staat niet scheef, het wijst alleen de weg de dijk af.
De brug van Strijensas
Raad eens wie we in de sprookjespolder tegenkwamen? Roodkapje!!
En ook Floris de Vijfde op weg naar zijn kasteel.
Modderpaden in de griend.
Trekpontje
De Schuur Inn

5 comments on “Coffee or not coffee, dat is de vraag.

  1. Wat een barre tocht.. regen wind echt Nederlands weer toch wel ; )
    Maar het ziet er weer avontuurlijk uit en die foto’s met humor..Super!!!
    En wat heerlijk dat Anja en Ton een warm bakkie kwamen brengen..Lief!!!
    Roodkapje is de wolf nog niet tegen gekomen,pas maar op want ze zijn er echt.
    Ben weer benieuwd naar de wandeling van vandaag…zet hem op!!!!!!!!

  2. Bij “De Wacht” een gezellige ontmoeting gehad en best wel trots op jullie mooie tocht. Vandaag de Haringvlietbrug over met flinke wind….succes. Kus Anja

  3. Mooi,zo zie je hoe mooi het ook dicht bij huis kan zijn .Maar jullie lopen wel een flinke omweg. Vinden jullie dat leuk? Van die ‘sGravendeelse aardappelen wil ik ook wel een kilo of 25. Als het niet teveel moeite is .Alvast bedankt.Goeie reis verder Groeten van Ma .

Reageer