Vandaag gaan we weer eens op pad. Een zesdaagse wandelvakantie die van start gaat op een mooi eiland.  En de eerste etappe is gelijk ook een flinke van ruim 20 kilometer. Door weiden, polders en rivierenlandschap. Het is voor ons bekende grond want hoe vaak liepen we al niet hier. In voorbereiding voor een trekking in Nepal, schoenen inlopen om ze vervolgens te verslijten op een 800km lange tocht naar Santiago, of warmlopen voor Portugal, Marokko, Engeland of Italië. Dat die bestemmingen nu even niet voorhanden zijn brengt ons dus weer terug naar de basis. Gewoon wandelen op het eiland van Dordrecht, vanuit ons huis tot aan de Kil. En dan verder, desnoods tot Parijs. Dat laatste gaat voorlopig niet lukken. En niet alleen vanwege tijdgebrek. De route die we wandelen loopt werkelijk vanaf Amsterdam tot aan de Franse hoofdstad.

Wij zijn vorig voorjaar op de Dam begonnen om na vier dagen in Woerden weer van het pad te stappen. Dit voorjaar hebben we de route weer opgepakt en zijn we van Oudewater naar huis gewandeld want de route loopt op twee steenworpen afstand van ons huis. En nu dus van huis naar Bergen op Zoom. Dit Nederlandse deel van de route wordt het Floris de Vijfde pad genoemd en in drie lange wandelweekends hopen we deze te voltooien.  Vandaag zijn we dus gestart met het laatste deel. 

Vanaf de Wantijdijk via de Kop van het land komen we terecht op het griendpad tussen de oost- en zuidhaven.  Afgelopen zomer liepen we hier nog met de kleinkinderen en bezochten we de strandjes langs de Nieuwe Merwede. Nu is er echter geen doorkomen aan.  We lopen een pad op en trotseren de eerste plassen maar al snel is het een groot moeras waar alle paden verzonken zijn in soms decimeters hoog rivierwater. We kiezen voor de veilige (en vooral droge) route over het fietspad onder aan de dijk. Om een uur of twee komen we aan bij het vd Valk hotel waar we een kamer op de 13e etage hebben. Heerlijk even uitrusten en morgen de Kiltunnel door op weg naar het dorpje Schuring. Als je alle huizen van Schuring op elkaar zet kom je niet eens tot de 8e verdieping dus we genieten nog even van het fenomenale uitzicht over het door ons vandaag afgelegde traject. Lekker, we zijn weer op pad. 

De zon brak even door vanmiddag
Het griendpad In de zomer

5 comments on “Weer op pad

  1. Hoi wat leuk dat jullie weer op pad zijn.Het weer zal niet zo warm zijn,maar jullie zijn wel wat gewent. Ik ga jullie zeker weer volgen.
    Veel wandel plezier

  2. Fijn Ik ga het weer volgen Jullie zijn inmiddels in Schuring aanbeland na een natte en winderige tocht. Groeten Ma Harmans.

Reageer