Pieken

Toch nog één keertje pieken deze week. We hebben ingeschreven om met een gids en een klein gezelschap de hoogste top op Madeira te gaan bestijgen. Met 1861 meter geen echte reus maar toch wel de moeite waard. Dinsdagochtend worden we opgehaald bij ons hotel waarna we kriskras door de hele stad nog twee Amerikanen, twee Russen, twee Italianen, twee Fransen, één Engelsman en zowaar één Hollandse dame ophalen. De chauffeur van het minibusje zet ons af aan het begin van de tocht ten zuiden van het massief waarna we onder leiding van de gids een uur of vijf wandelen tot aan een parkeerplaats aan de noordkant van het gebergte. Daarvandaan worden we allemaal weer naar ons hotel gebracht. We hebben prachtig weer en met wat informatie van de gids tijdens een regelmatige stop is de wandeling heel goed te doen. We lopen via de Pico Arieiro, wat mooie graten, bergpassen en tunnels naar de Pico Ruivo. Vandaar weer afdalen naar Teixeira om moe maar voldaan ook deze tocht te hebben volbracht.

Vandaag hebben we het ons wat gemakkelijker gemaakt door de kabelbaan vanaf de haven naar zo’n 560 meter hoogte te nemen. Hiervandaan zijn we op de Toboggan gestapt. Dit is al meer dan 100 jaar een attractie waarbij je op een houten slede over bochtige weggetjes naar beneden glijdt. De slee wordt bestuurd door twee in het wit geklede en met strohoed getooide wagenmenners. De mannen slepen de slee op gang, springen dan achterop of duwen de slee de bocht door. Heel leuk om te doen om zo weer twee kilometer lager op de berg tot stilstand te komen. 

Daarna zijn we de berg verder afgewandeld om weer in het centrum uit te komen. Hier stond op de hoofdstraat een folklore groep muziek te maken op authentieke instrumenten. Oude liedjes werden vol passie gezongen en ondertussen volksdansten vier paren van jongens en meiden op straat. Een vrolijke uitbundige boel vol humor en spel.

Dan toch nog maar even een paar uur van het zwembad genoten want daar kwamen we eigenlijk voor. 

Toen werd het tijd om de tassen alvast in te pakken, een laatste keer een heerlijke Indiase maaltijd bij restaurant Taj Mahal te gaan eten en dan weer vroeg naar bed want morgen staat de wekker op half zeven. De vakantie zit er weer op. Alles is heel gebleven en we hebben weer veel mooie tochten gemaakt. Morgen de terugvlucht naar Schiphol en dan begint het gewone leven weer.

6 reacties op “Pieken

  1. Bedankt weer voor de fijne verhalen. Wordt weer een gemis voor t slapen gaan. Goede reis naar huis!! Tot snel! Kus
    Wilco en Brigitte

  2. Lijkt me een eiland om nog eens naar terug te gaan. Ik had je net aan de telefoon en jullie zijn weer veilig thuis. Ook weer fijn .Daag tot ziens.Ma Harmans

  3. Wat een prachtige foto’s en een levendig reisverslag. Het lijkt net of je meereist. Dank jullie wel en fijn dat jullie weer veilig thuis zijn. Kus Anja

  4. Haha dus dit hebben jullie ook nog even gedaan.
    Ziet er leuk uit met zo’n sleetje naar beneden.
    Nu zijn jullie weer veilig thuis…bedankt voor het mee beleven van jullie avontuur X