Gisteren en vandaag hebben we tijdens de wandelingen veel hoogtemeters gemaakt. De eerste helft van gisteren was een vrijwel vlakke wandeling door de nevelwouden van Noord-Madeira langs de Levada Caldeirão Verde.

De nevelwouden
Smalle richels langs hoge afgronden

Soms langs diepe afgronden met alleen maar een fragiel hekje en wat staalkabels naast je over een smal pad. De vier tunnels die op de route lagen zorgden echter voor de grootste opwinding. Halverwege een zeker 100 meter lange tunnel moesten we steeds dieper door de knieën om uiteindelijk weer in het daglicht boven te komen. Onze hoofdlampjes hielpen ons door de duisternis.

De tweede helft was een mooi groen wandelpad wat ons langzaam maar zeker in het plaatsje Ilha deed neerdalen. Hier was helaas alleen maar wat te drinken te krijgen bij de plaatselijke snackbar. Een snackbar dus waar je niet kon snacken.

Snackbar Nada Parada

We moesten echter vierenhalf uur op de bus naar Santana wachten dus besloten we nog een derde helft te wandelen. Te voet het diepe dal door om op gelijke hoogte in Santana bezweet en uitgeput aan te komen. Zo zijn we vanaf de Levada zo’n 800 meter gedaald en naar Santana weer 400 meter geklommen. Gelukkig zijn we wel de bus ruim twee uur voorgebleven. 

Een Colmo, authentiek huisje van Noord Madeira

En dan vandaag met de bus naar São Jorge en vandaar afdalen tot op het strand. En vervolgens weer omhoog langs een steil slingerpad. Heerlijk zwetend doorstampen tot we boven op de klif aankwamen. En toen al snel een restaurantje waar we onze wandeltocht af konden sluiten met een hamburger, eitje, salade en een biertje. 

Links de oceaan, rechts de nevelwouden, in het midden ons pad omhoog.
Eén van de weinige hondjes welke niet blafte toen we langsliepen
Waar je ook loopt hoor je de hagedissen wegritselen
Een oude begraafplaats. Hier groeit er echt een tuintje op iemands buik.

En weer klimmen
Eén biertje kon onze dorst niet lessen

Morgen op weg naar de hoofdstad Funchal. Daar gaan we zeker nog wat dagtochten ondernemen maar ook even lekker tot rust komen in een wat luxer hotel met zwembad inclusief poolbar. Nu maar hopen dat we in die poolbar dan wel kunnen poolen.

2 comments on “De derde helft

  1. Hoi
    Dat was dan toch best een zware wandel tocht…maar wat doen jullie het goed wat een uithoudings vermogen :))
    En natuurlijk weer wonderschone foto’s en heerlijk om alles te lezen
    Nu een time-out X

  2. Jullie hebben dus heerlijke laatsten tochten gehad tot aan jullie eindbestemming van het lopen. En je weet…. eten is niet zo belangrijk (Dat dacht de snackbar vast ook, vast in de hoop dat jullie veel zouden komen drinken). Maar gelukkig hebben jullie dat later goed kunnen maken. In ieder geval zijn jullie goed voorbereid geweest voor deze tocht met jullie hoofdlampjes, want een mobieltje vasthouden tijdens het wandelen is niet zo romantisch. Hele fijne dagen in jullie hotel en na de dagtochten lekker de beentjes omhoog in het zwembad. Liefs Lydia

Reageer