Variaties in steen

We hebben inmiddels drie wandeldagen gehad op het eiland en wat vooral opvalt is dat het landschap heel gevarieerd is. Zo hebben we een wandeling gemaakt over het schiereiland San Lorenzo. Een woestijnachtige landtong aan de oostkant van Madeira. Alleen wat lage vegetatie en voor de rest  één brok steen. Maar wel steen in vele soorten en kleuren. Ontstaan door grote vulkanische activiteit zie je hier grote steile rotspartijen van de oude lavastromen en harde basalt. 

De totale lengte van onze tocht was slechts een kilometer of acht. We zijn echter nog wel een extra bergtop opgeklauterd om zodoende optimaal van het uitzicht te kunnen genieten. Onder ons strekte het eiland zich nog een stukje naar het oosten uit maar zonder boot is dat onbereikbaar. 

Aan het einde van de tocht hebben we de lijnbus genomen naar het stadje Machico waar we twee nachten in een hotel hebben geslapen. We hebben hier een extra nacht gereserveerd zodat we een rustdag kunnen doorbrengen aan zee.  Heerlijk op een strandje gelegen en in zee gezwommen. En natuurlijk de haven bekeken en over de boulevard gewandeld.

En dan vandaag weer vroeg vertrokken om vanuit Machico naar Porto da Cruz te wandelen. De eerste helft langs een Levada en vervolgens over een hoog langs de rotskust gelegen wandelpad. Fantastische uitzichten en slecht een paar medewandelaars dus lekker genieten. 

3 reacties op “Variaties in steen

  1. Hoi
    Weer schitterende uitzichten zeg…je moet geen last van hoogtevrees hebben en de afzetting is op somige plaatsen ook niet erg safe lijkt het ;(
    Goede reis verder wees voorzichtig X