00-champagneHet gaat gebeuren! Tien dagen geleden werd onverwachts de sleutel overgedragen aan de nieuwe bewoners. Na heel wat gedoe omtrent woonvergunning, omgevingsvergunning, woonbestemming en overdrachtsbelasting zaten de partijen uiteindelijk aan tafel bij de notaris. Op zich best feestelijk om in goed gezelschap van Ad Janssen uit zijn handen officieel de sleutel te krijgen. Maar het echte feestje was natuurlijk diezelfde avond in de kapel waar met een klein gezelschap de champagneflessen werden ontkurkt.

Jori, Julia & Tijm hebben een nieuw huis!

01-werken-muurverlichtingInmiddels zijn we tien dagen verder en heeft er een ware verlichting plaatsgevonden. Op de muur prijken moderne peertjes waar tot voor kort neoklassieke armaturen hingen. De oude halogeenspots zijn uit het plafond gesloopt en daarvoor in de plaats hangen nu twee rijen prachtige glazen schoollampen aan drieënhalve meter lange pendels. Beetje te lang normaal gesproken maar met een plafond op tien meter hoogte blijft er nog voldoende doorrijhoogte over voor elke oversized pausmobiel mocht de kapel in de toekomst nog eens door Zijne Heiligheid opnieuw ingezegend worden. Dat lijkt voorlopig nog niet noodzakelijk want een eerste niet geheel risicoloze klus is inmiddels zonder ongelukken afgerond.

.

02-opbouwen-tot-aan-het-plafond

Op een stoel staan om de kast af te stoffen, kinderspel. Met een keukentrapje het plafond witten, ok. Met een ladder de ramen op de eerste verdieping zemen, geen probleem. Maar een steiger opbouwen tot zes meter hoogte ten behoeve van de muurverlichting is toch letterlijk van een ander niveau. Vervolgens gingen we nog een “stapje” hoger door de steiger tot 10 meter hoogte op te trekken om op elf plaatsen in het plafond de verlichting te vervangen. Met vereende krachten hebben we gebouwd, geklommen, gezucht en gezweten. En nu hangen ze, de lampen. Mooi! Eenmaal afgedaald uit de hoogte en nog enigszins kortademig van de ijle lucht is het tijd voor een hemels biertje.

03-compilatie

2 comments on “De verlichting

Reageer