Na bijna twee weken alleen maar zon is het weer de laatste dagen een beetje veranderd. We maakten een korte wandeling van een uur of drie naar de abdij van Farfa en boven de bergen ten noorden van ons zagen we de regenwolken hangen. In de avond onweerde het flink en er vielen wat buitjes. Na de droogte van de laatste weken was dat een opluchting voor veel dieren en planten. De volgende dag was onze rustdag en hoefden we even helemaal niets. Dus zijn we maar even bergop naar het dorpje Mompeo gewandeld. In de winkel van Sinkel hebben we wat brood, tomaten en nootjes gekocht die we de rest van de dag aan de rand van het zwembad hebben opgepeuzeld. We hebben ook nog wat jam en vlierbessensiroop gekocht bij Elisabeth. Ze maakt dat allemaal zelf van de oogsten in haar tuin. Samen met de geitenkaasjes die we eerder deze week kochten hebben we wat lekkernijen om volgende week met z’n allen te proeven. Siroop voor de kleintjes, jam voor de pappa’s en de mamma’s en de kaasjes voor opa.  

Veel meer is er niet gebeurd. Morgen met de trein naar Rome en dan direct door met de snelle trein naar Florence. Daar slapen we één nachtje zodat we weer even de drukte en de sfeer van een grote stad kunnen opsnuiven. Ik zal er misschien ook wel weer een paar foto’s maken, heel misschien.  Hieronder in ieder geval wat plaatjes van de laatste dagen. 

De abdij van Farfa
Mompeo van een afstand
Recycling
Weer een selfiestick langs de weg, ik krijg er een sik van!
Parkje van Mompeo

3 comments on “Cooling down

  1. Nou zeg het echte wandelen zit erop, nu straks nog een weekje genieten met de kinderen erbij. Ik heb er van genoten om jullie reis te volgen met de prachtige foto’s met veel humor
    Hoop voor jullie dat het weer ook nog mooi blijft deze week…veel plezier!!! X

  2. Goed om zo een dagje uit te blazen.Met zo’n grijze sik word je wel oud hoor menno.Nog een fijne week met elkaar Daag groeten van Ma Harmans

Reageer