Er zijn inmiddels acht weken verstreken sinds de eerste spijker/schroef/boorgat/zaagsnede. De eerste stapels houten balken en gipsplaten zijn verwerkt tot muren en plafonds. Bij elkaar gehouden door lijm, honderden hoekijzers en een paar duizend schroeven. Het resultaat is dan ook veelbelovend. In de laatste weken is de badkamer betegeld. Nog “even” het plafond stucen, de vloer leggen en de wastafel en kranen monteren. Dan is er eindelijk in de eerste levensbehoefte voorzien; een warme douche.

04-week-2 10-badkamer

02-balkenvloer

Ook is er voordat de koude jaargetijden hun intrede doen een warme slaapkamer gebouwd. Met een werkende vloerverwarming en dito radiator. Dat laatste heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad want de bestaande CV ketel is dermate onbetrouwbaar gebleken dat er binnenkort waarschijnlijk een nieuwe gemonteerd moet worden. Als er daarbij ook nog een nieuwe meterkast is geplaatst dan is er wel een goede basis gelegd om probleemloos de verbouwing te voltooien. De trap is aangepast, de grote slaapkamer is als houtskelet aanwezig en verschillende kozijnen zijn voorzien van een keurig afgehangen houten deur.

08-trap 07-ventilatie

09-boekenkast 05-week-4-stapel-hout

Ook is er in de toekomstige keukenruimte een grote boekenkast gebouwd met hopelijk voldoende plaats voor alle kookboeken. En de eerste verjaardag is inmiddels ook gevierd in dit nieuwe huis. Tijm is op zaterdag 7 oktober twee jaar geworden. Feest met slingers en taart in de kapel met familie en vrienden. Heel fijn!

11-verjaardag 12-taart

Natuurlijk zal de afwerking van al die gipsplaten muren nog wat energie kosten. En ook de vloerafwerking, schilderwerk, plaatsen van glazen balustrades en het installeren van de nieuwe keuken zullen nog de nodige tijd vergen maar voorlopig is er al heel veel gebeurd. Binnenkort even een weekje vakantie voor iedereen en daarna eens kijken wat er dit jaar allemaal nog gereed zal komen. De vooruitzichten zijn veelbelovend!

En uit veiligheidsoverweging tijdens het zagen: OREN DICHT!!

03-oren-dicht

 

 

2 comments on “8 weken verder

  1. Hoop dat mijn bericht nu wel word ontvangen want het lukt maar steeds niet.
    Wat een super mooi huis en wat hebben jullie al veel gedaan.
    Het zou fijn zijn als de kachel voor dat de kou toeslaat zijn werk doet en een warme douche is helemaal het einde.
    Menno je hebt alles weer mooi beschreven en met de foto’s erbij kunnen we de werkzaamheden goed volgen.
    succes allemaal en Tijm neus dicht en oren open!!! X

Reageer