Te voet naar Santiago de Compostela? Best een heel eind en soms word je wel eens moe van al dat gewandel. Onderweg heb ik dan ook een aantal alternatieven uitgeprobeerd. Bus, trein of taxi liggen natuurlijk wel erg voor de hand dus dat was voor ons geen optie. Ik zocht het meer in een handzaam vervoer met voldoende ruimte voor bagage. De volgende transportmiddelen heb ik getest:

01 Fiets, tientallen fietsers passeren ons per dag.
01 Fiets
02 Paard
02 Paard
03 Steekwagen
03 Steekwagen
04 Afvalkar
04 Afvalkar
05 Kruiwagen
05 Kruiwagen
06 Hogedruk unit
06 Hogedruk unit
07 Grasmaaier
07 Grasmaaier
08 Handploeg
08 Handploeg
09 Tractor
09 Tractor

Al deze opties zijn het niet geworden. Wat het meeste beviel is optie 10. Voornamelijk omdat Yvon dan kan rijden terwijl ik onderweg gewoon een dutje doe.

10 Bulldozer
10 Bulldozer

9 comments on “Te voet……?

  1. Ik heb +/- 20 km met de auto gedaan was best te doen alleen een hoop mensen die daar lopen was wel lastig.

    Ik heb ook nog aangeboden om jullie bagage mee te nemen, maar ook hier moesten jullie niets van weten.

    Succes deze dagen nog.
    Op naar het eind doel.

    Groetjes Ton

  2. Zohee, wat gaat het dan toch opeens snel. morgen de laatste etappe. En echt geweldig dat jullie lopend en met volledige bagage de 800 km bijna hebben afgelegd. Geniet van deze laatste dagen in Spanje, je zal er straks met heimwee op terugkijken.
    Kus anja

  3. Leuke foto’s en verhalen weer Menno, nog ff volhouden! Wij lopen hier ook heel wat af hoor! Ff tussen 2 haakjes, de ZIP is gelopen hoor, ik denk daar ben je vast wel benieuwd naar!

    Groetjes en nog veel plezier daat; Kees

  4. Wha ha ha o o oJa die laatste is wel erg gemakkelijk voor jouw Menno…nee hoor jullie hebben het top gegaan…gewoon te voet zo als het hoort.
    Nog even vol houden jullie zijn er bijna!!!!
    XXX

  5. Goeie ideëen en ook wat mindere. Maar dan had je waarschijnlijk je schelp niet verdiend. Ga nu maar gewoon op je versleten wandelschoenen verder dat redden jullie wel. Geweldig toch zo’n eind. Dus goeie aankomst in Santiago de Compostella ( toch eens dat hele woord uitgeprobeerd) Het zal fijn zijn om thuis alle verhalen nog eens te horen. Daaag tot schrijfs. Ma.

  6. Hoi Menno en Yvonne,

    Klasse hoor, succes de laatste dagen en kilometers en eenmaal thuis is het misschien het overwegen waard om daar ook maar alle vervoermiddelen af te schaffen. Je ziet dat het ook zonder kan ( of juist niet ) Geniet nog even en een goeie vlucht.

    Groetjes Anita en Jan

Reageer